Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Lidé mohou opět přispět potřebným v Tříkrálové sbírce

Domácí zpravodajství / kir / ČTK / 2. ledna 2017 9:37
Lidé mohou opět přispět potřebným v Tříkrálové sbírce

Ilustrační foto - Tři králové
Autor: Trikralovasbirka.cz / Facebook.com

Praha -

V ulicích měst a obcí po celé republice mohou lidé od Nového roku potkávat koledníky v kostýmech tří králů, kteří budou zpívat, přát lidem šťastný nový rok a vybírat příspěvky do zapečetěných pokladniček. Tradiční Tříkrálová sbírka, kterou už posedmnácté pořádá Charita ČR, potrvá do 15. ledna. Výtěžek je určen na pomoc těm, kteří si sami pomoci nedokážou kvůli stáří, nemoci, handicapu či nepříznivé sociální situaci.

Při loňské Tříkrálové sbírce se podařilo vybrat dosud nejvyšší částku - skoro 98 milionů korun. Do akce se nyní stejně jako před rokem zapojí na 50.000 dobrovolníků. Sbírku doprovodí tříkrálové koncerty či průvody, které symbolicky připomenou putování mudrců Kašpara, Melichara a Baltazara do Betléma k právě narozenému Ježíši. Svátek Tří králů připadá na 6. ledna.

Lidé mohou přispět buď přímo do kasiček koledníků, nebo také kdykoliv v roce zasláním dárcovské SMS ve formě DMS KOLEDA na číslo 87 777. Finanční dar lze zaslat i na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800, variabilní symbol 777.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)