Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Pochod pro Aleppo dorazí do Prahy

Domácí zpravodajství / kir / e-cirkev.cz /red / kir / 14. ledna 2017 11:12
Pochod pro Aleppo dorazí do Prahy

Účastníci mírového pochodu
Autor: facebookový profil Civil March for Aleppo :: Czech Republic

Praha - Jak již magazín Christnet informoval, Českou republikou prochází mezi 9. lednem a 2. únorem pochod pro Aleppo, jehož trasa vede z Berlína do syrského Aleppa. Do Prahy poutníci dorazí v neděli 15. ledna po etapě z Roztok (vycházejí v 09:00 h). Po příchodu do Prahy projdou kolem syrského a ruského velvyslanectví, sídla vlády, zastaví se v rámci Palachova výročí na náměstí Jana Palacha a po Karlově mostě dorazí k Lennonově zdi. Cílem této iniciativy je podpořit ty, kdo byli kvůli válce nuceni opustit svoji zemi, a uctít památku těch, kdo cestou ke svobodě přišli o život. Účastníci s sebou nesou bílé vlajky jako symbol mírového řešení syrského konfliktu.

Pochod vyšel 26. prosince z Berlína po tzv. uprchlické trase, jen v opačném směru. „Nechceme žádné další utrpení nebo oběti. Neříkáme, že známe řešení. Jde nám o to, abychom získali pozornost těch, kteří tuto situaci řešit mohou,“ vysvětlují iniciátoři pochodu. 


Evangelíci vyhlásili sbírku a zvou poutníky na oběd 

Do pochodu na podporu lidí trpících ve válečných oblastech v Sýrii se aktivně zapojují i pražští evangelíci. Po té, co v neděli ráno projde pochod kolem syrské a ruské ambasády, dorazí na oběd do sboru Českobratské církve evangelické v Dejvicích. Evangelíci vyhlásili také sbírku, která pomůže organizaci české části pochodu. Příspěvky je možné zasílat na účet 2700237649/2010, variabilní symbol 7777. 

Na organizaci české části se podílí i evangelický farář Mikuláš Vymětal, který přijel poutníky uvítat již na hranice s Německem. „Uvědomujeme si utrpení lidí postižených válkou. Ač je od nás dělí přes tři tisíce kilometrů, jsou nám blízcí. Přáli bychom si, aby i k nim došla zpráva, že na ně myslíme a jejich osudy nám nejsou lhostejné,“ říká.

K pokojnému občanskému pochodu je možné se kdykoli po trase připojit, třeba jen na pár hodin (popis nejbližší trasy zde). Jen malá část poutníků projde celou trasu. Jedná se spíše o štafetu, jak uvádějí někteří účastníci. Poutníky je také možné ubytovat nebo se připojit finanční podporou. 


Průchod Prahou ve dnech 15. – 17. ledna doprovodí i další program:

15. 1. Panelová diskuze „Jak pomoci Sýrii?“ (v 18:00 MeetFactory Prague – Ke Sklárně 15)

16. 1. Svíčka pro Aleppo (v 17:30 Hradčanské náměstí)

17. 1. Pocta Janu Palachovi (v 9:00 na Václavském náměstí u pomníku Jana Palacha před Národním muzeem). Po té se poutníci vydají z Prahy směrem na Říčany.

Další informace o průchodu Prahou včetně trasy zde.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)