Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Končí Tříkrálová sbírka, výtěžek pomůže lidem v nouzi

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 15. ledna 2017 14:58
Končí Tříkrálová sbírka, výtěžek pomůže lidem v nouzi

Ilustrační foto - Tříkrálová sbírka
Autor: facebook.com/trikralovasbirka

Praha - Lidé dnes naposledy mohou v ulicích měst potkat koledníky, kteří od začátku ledna vybírali příspěvky v tradiční Tříkrálové sbírce. Již posedmnácté tuto akci určenou na pomoc potřebným pořádala Charita ČR. Loni se podařilo vybrat rekordních 98 milionů korun. Kolik to bude letos, bude jasné po rozpečetění pokladniček a sečtení vybraných peněz ve všech diecézích. Průběžné výsledky organizátoři zveřejňují na webu Tříkrálové sbírky. Do sbírky se zapojila na 50.000 dobrovolníků.

Výtěžek bude jako každý rok určen na pomoc lidem, kteří si sami nedokážou pomoci kvůli stáří, nemoci, handicapu nebo sociální situaci. Čtyři pětiny z výnosu sbírky zůstanou v regionu, kde byly vykoledovány, desetina pomůže v zahraničí a pět procent jde na celostátní projekty. Zbývajících pět procent pokrývá režii sbírky.

Lidé mohli v rámci sbírky buď přispět přímo do kasiček koledníků, nebo kdykoliv v roce zasláním dárcovské SMS ve formě DMS KOLEDA na číslo 87 777. Finanční dar lze zaslat i na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800, variabilní symbol 777.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 52)