Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Trump bude přísahat na dvě bible, vlastní a Lincolnovu

Ze světa / kir / ČTK / 18. ledna 2017 15:23
Trump bude přísahat na dvě bible, vlastní a Lincolnovu

Donald Trump
Autor: Flickr.com / Gage Skidmore / Creative Commons

New York - Zvolený americký prezident Donald Trump bude v pátek při své inauguraci přísahat na dvě bible, rodinnou bibli a originální bibli Abrahama Lincolna. Oznámila to dnes inaugurační komise.

První bibli věnovala Trumpovi jeho matka, když v roce 1955 dochodil nedělní školu v presbyteriánském kostele v newyorském obvodu Queens. Je na ní vyraženo Trumpovo jméno.

Lincolnova bible je potažená červeným sametem. Lincoln ji měl při své první inauguraci v roce 1861. Poté ji podle agentury AP použil až prezident Barack Obama v letech 2009 a 2013.

Trump složí prezidentský slib v pravé poledne místního času (18:00 SEČ), čímž oficiálně na čtyři roky převezme po odcházejícím Obamovi vládu nad Spojenými státy.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)