Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Olomoucké arcibiskupství provozuje vlastní restauraci U Kristýna

Kraje: Olomoucký / juml / ČTK / 24. ledna 2017 19:22
Olomoucké arcibiskupství provozuje vlastní restauraci U Kristýna

Arcibiskupský palác v Olomouci
Autor: Wikipedia.org / Lehotsky / Creative Commons

Olomouc - Olomoucké arcibiskupství otevřelo svou první restauraci a pizzerii. Dostala název U Kristýna, který odkazuje k jednomu z patronů arcidiecéze. Restaurace sídlí v těsném sousedství arcibiskupské kurie ve Wurmově ulici, arcibiskupství v ní zaměstnalo devět lidí, řekl dnes ČTK mluvčí olomouckého arcibiskupství Jiří Gračka. Otevření restaurace, jejíž gastronomie je postavena na středomořské kuchyni, má mimo jiné přinést arcibiskupství další možnost příjmů.

Restaurace sídlí v objektu, které arcibiskupství vlastní. Dříve v něm byla prodejna knih, před otevřením restaurace byl prostor nevyužitý. Podle sekretáře olomouckého arcibiskupa Petra Gatnara bylo prvotní myšlenkou otevřít kavárnu či bar, později z toho vznikla restaurace s pizzerií. "Na začátku byla snaha poskytnout lidem nějakou službu. Roli hraje i finanční stránka. Důležité je, aby si restaurace na sebe vydělala, aby lidé, kteří tam pracují, si vydělali peníze a byli spokojeni. Co bude navíc, bude bonusem pro podporu dalších projektů," řekl dnes ČTK Gatnar.

Devět lidí, kteří v restauraci pracují, vybralo arcibiskupství v několika kolech výběrového řízení. Jde o lidi z oboru s dlouholetými zkušenostmi. "Zaměstnáváme devět lidí. Je to naše jediná restaurace a cílíme na všechny zákazníky. Ceny se pohybují v běžné hladině a jídlo si může vychutnat každý, kdo má v oblibě italskou kuchyni," uvedl Gračka.

Arcibiskupská restaurace nabízí pizzu a těstoviny také pro celiaky, středomoravská kuchyně se snaží stavět na kvalitních surovinách. Soustředit se chce především na italskou kuchyni. "Základem je pizza a některé druhy těstovin, které vyrábíme převážně ze surovin dovezených z Itálie. Některé suroviny samozřejmě nakupujeme také od místních dodavatelů," doplnil Gatnar.

Restaurace a pizzerie nabízí zhruba 60 míst. K dispozici je konferenční místnost pro 40 lidí a v letních měsících se počítá s venkovním posezením ve dvorním traktu. V restauraci nechybí ani víno z arcibiskupských sklepů, doplnili zástupci arcibiskupství.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 85)