Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Oboroh oslavil 28 let od svého založení

Domácí zpravodajství / juml / Vlastní zpráva / 30. ledna 2017 20:09
Oboroh oslavil 28 let od svého založení

Koncert Oborohu, 28. ledna 2017
Autor: Patrick / Patrick Marek

Chleny u Kostelce nad Orlicí -

Asi 150 lidí se sešlo v sobotu večer na koncertu skupiny Oboroh, která si přípomínala 28. výročí svého založení. Akce se konala v renovovaném sále hospody v Chlenech poblíž Kostelce nad Orlicí.

V tomto nedalekém městě se první koncert Oborohu uskutečnil na konci ledna 1989, tehdy ještě za asistence příslušníků Veřejné bezpečnosti. Součástí letošního vzpomínkového koncertu bylo i vystoupení písničkářky Ivy Marešové s bandem a na závěr zazněly k tanci i poslechu coververze písní Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival a dalších legend v podání „alter ega“ Oborohu, skupiny Fork.

Hudebníci shromáždění kolem frontmana Slávka Klecendra zprvu navázali na Klecendrovu předchozí tvorbu - zhudebněné žalmy podle Českého ekumenického překladu. Později se objevily i další autorské písně, v posledních letech ve tvorbě skupiny křesťanská témata znovu převažují.

Oboroh oslavil 28 let od svého založení

Slávek Klecandr
Autor: Patrick Marek

Důležitým mezníkem pro muzikanty z Oborohu bylo setkání se Sváťou Karáskem, s nímž nahráli společnou desku Nebeská kavárna. Díky jeho iniciativě v první polovině devadesátých let podnikli řadu koncertních turné po západní Evropě (Německo, Švýcarsko, Holandsko, Francie, Irsko).

Skupina vydala celkem 10 alb, z toho tři se zhudebněnými texty žalmů. V poslední době se alba vážou k církevnímu roku – adventní Znovu poprvé, velikonoční Šel přes potok Cedron k hoře a v letošním roce se chystá vydání CD se svatodušní tématikou.

Na Popeleční středu chystá Oboroh společný koncert s Hradeckou filharmonií s provedením alba Šel přes potok Cedron k hoře. S tímto hudebním tělesem uspořádala skupina již několik koncertů.

Frontman Slávek Klecandr vystupuje i samostatně a vydal 2 sólová alba.

 

Magazín Christnet děkuje za poskytnutí fotografií Patricku Markovi, www.PatrickMarek.com

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 87)