Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Reakce předsedy Rady Církve bratrské na článek M.Vaňáče Podvodem ke smíření?

Domácí zpravodajství / juml / red / 1. února 2017 11:12
Reakce předsedy Rady Církve bratrské na článek M.Vaňáče Podvodem ke smíření?

Daniel Fajfr
Autor: archiv Daniela Fajfra

Praha - Předseda Rady Církve bratrské a předseda Ekumenické rady církví v ČR Daniel Fajfr zaslal redakci Christnetu následující vyjádření ke článku Martina Vaňáče Podvodem ke smíření?:

V reakci na článek Martina Vaňáče „Podvodem ke smíření?“ uveřejněném na Christnetu dne 29. 1. 2017 je třeba říci, že korespondence mezi panem kardinálem Dukou a Ekumenickou radou církví ve věci eventuální obnovy Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí probíhala zcela korektně.

Za Ekumenickou radu církví k tomu bylo vydáno prohlášení, které je dostupné na webu ERC. Dikce předmětného článku (Christnet) vytváří dojem, že Rada CB podporuje obnovu mariánského sloupu. Není tomu tak.

Zde je znění dopisu adresovaného panu kardinálu Dukovi, který snad autor nahlédl u pana O. Lomeckého, starosty Prahy 1. Cituji: „Jelikož k mému zklamání nedošlo v Ekumenické radě církví ke společnému vyjádření ve věci obnovy mariánského sloupu na Staroměstském náměstí, sděluji Vám, že v duchu ekumenické spolupráce nebude Rada Církve bratrské tomuto počinu bránit.“

Za sebe jen dodám, že osobní postoj ke znovu vztyčení mariánského sloupu jsem vyjádřil v dopise adresovaném zmíněnému Petru J. Řehořovi slovy, že „tento počin nepodporuji“ a připojil jsem, že „daleko lépe by dnešní dobu vyjadřoval monument symbolizující smíření, vstřícnost, spolupráci, a to nejen z pohledu ekumeny, ale také občanské společnosti.“

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)