Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ekumenická rada zve na Kirchentag v Berlíně

Ze světa / kir / ekumenickarada.cz / 7. února 2017 10:05
Ekumenická rada zve na Kirchentag v Berlíně

Ilustrační foto: Kaple smíření v blízkosti bývalé zdi v Berlíně
Autor: Jan Kirschner / christnet

Berlín, Praha - Ekumenická rada církví v ČR (ERC) zve na Kirchentag, který se bude konat v Berlíně a ve Wittenbergu ve dnech 24. - 28. května. Přihlášky lze odeslat do 20. února. Německé Kirchentagy se konají od roku 1949. Zpravidla trvají pět dnů, od středečního zahájení až po závěrečnou nedělní bohoslužbu a zahrnují množství jednotlivých akcí. Již od začátků pořádání Kirchentagu se klade důraz na spojení osobní zbožnosti a odpovědnosti.  Pravidelně se na Kirchentag sjíždí víc než 100 000 lidí všech generací z celého světa. Evangelické Kirchentagy se střídají ob rok s Katolikentagy. Poslední katolické setkání se uskutečnilo v minulém roce v Lipsku. V některých letech se konaly i společné ekumenické Kirchentagy. Setkání jsou ale otevřená pro všechny křesťany a další zájemce.

Tématem nadcházejícího Kirchentagu je „Ty mě vidíš“ (1. Mojžíšova 16,13). Kirchentag zahrnuje koncerty, přednášky, práci s Biblí, modlitby, bohoslužby, divadelní a pohybová představení, trh možností, výstavy atd. Hlavními komunikačními jazyky na Kirchentagu jsou němčina a angličtina.

Letošní Kirchentag bude vyjímečný i tím, že bude součástí připomínek 500 let reformace (https://r2017.org/en/). Závěrečná bohoslužba Kirchentagu s Večeří Páně se bude konat na louce u Labe ve Wittenbergu a setkají se při ní účastníci Kirchentagu a Kirchentagu na cestě, který se bude konat v osmi dalších reformačních městech. Celkem se na této bohoslužbě očekávají stovky tisíc lidí.

V rámci Kirchentagu připravuje ekumenická rada česko-německý večer s bohoslužbou a následným hudebním vystoupením Tomáše Najbrta. Součástí večera bude i občerstvení s českými kulinářskými specialitami.  České církve se budou také prezentovat na tržišti možností. Svůj stánek na Kirchentagu bude mít i ERC. Jeho tématem bude česká a německá reformace v rozhovoru. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)