Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V západní Číně se zapálil tibetský mnich. Již více jak sto lidí sebeupálení nepřežilo

Ze světa / kir / ČTK / 18. dubna 2017 13:02
V západní Číně se zapálil tibetský mnich. Již více jak sto lidí sebeupálení nepřežilo

ilustrační foto: vlajka Tibetu
Autor: wikipedia.org / Wikipedia Commons

Peking -

Tibetský buddhistický mnich se zapálil v západní Číně na protest proti vládě Pekingu nad Tibetem. Podle očitých svědků upálení přihlížela řada lidí, kteří křičeli hesla za nezávislost Tibetu nebo se modlili za návrat tibetského buddhistického vůdce dalajlamy, který žije v exilu v Indii.

O případu, který se stal v sobotu, dnes informovala agentura AP s odvoláním na skupinu Free Tibet a na rozhlasovou stanici Radio Free Asia, která sídlí ve Spojených státech.

Příslušníci bezpečnostních jednotek mnicha uhasili a odvezli. Není jasné, zda pokus o sebeupálení přežil. Čínské úřady uvedly, že o podobném případu nemají žádné informace. Pokud by se potvrdil, půjde o 148 případ sebeupálení za nezávislost Tibetu od roku 2009. Nejméně 125 osob popáleninám podlehlo.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)