Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Václav Malý: Chování pana prezidenta vůči premiérovi bylo nedůstojné a urážející

Domácí zpravodajství / kir / Vlastní zpráva / 5. května 2017 22:05
Václav Malý: Chování pana prezidenta vůči premiérovi bylo nedůstojné a urážející

Biskup Václav Malý
Autor: Wikipedie / Commons / Creative Commons

Praha - „Jsem v rozpacích nad postoji pana premiéra Bohuslava Sobotky v posledních dnech. Ale na druhé straně chování pana prezidenta včera na Pražském hradě bylo opravdu nedůstojné, urážející,“ podivuje se světící biskup pražský Václav Malý, nad průběhem včerejší návštěvy premiéra na Hradě v rozhovoru pro Český rozhlas.

„Jisté je, že pan prezident má právo nesouhlasit s panem Sobotkou. Ale přece to potřebuje určitou noblesu,“ myslí si. „Pořád nám všem chybí tolerance a braní toho druhého jako partnera. Neměli by se vyhrocovat postoje, které vedou až k nenávisti, anebo dokonce k tomu, že lidé spolu nemluví", uvedl Malý.

Biskup Václav Malý odpovídal i na další témata; komentoval návštěvu papeže v Egyptě, změnu postojů Hamásu k Izraeli, výročí květnového povstání nebo ocenění disidentky Dany Němcové cenou Arnošta Lustiga.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)