Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Nemocnice v M.Lázních nově nabídne duchovní službu

Kraje: Karlovarský / juml / ČTK / 10. května 2017 17:39
Nemocnice v M.Lázních nově nabídne duchovní službu

Nemocnice Mariánské Lázně
Autor: Wikipedia.org / JŠů / Wikimedia Commons

Mariánské Lázně - Mariánskolázeňská nemocnice včera se zástupci církví podepsala dohodu o klinické pastorační péči. Duchovní služba bude nově jednou týdně k dispozici jak pacientům, tak jejich příbuzným nebo nemocničnímu personálu. Dohodu podepsali zástupci pěti církví, v poskytování duchovní služby se budou střídat, řekl novinářům jednatel nemocnice Zdeněk Zvoníček.

"Jednou týdně sem bude docházet na dobu dvou hodin zástupce jednotlivé církve. Plus je tu věc, která je jakýmsi bonusem pro naše pacienty i zaměstnance, že kdykoliv mohou cestou sociální pracovnice požádat o přítomnost duchovního, který je v jakékoliv situaci ochoten přijít," uvedl Zvoníček. Zřízení duchovní péče podle něj vhodně doplní samotnou lékařskou péči o pacienty, kteří v těžkých chvílích měli dosud možnost využít například služeb psychologa.

Dohodu s nemocnicí uzavřela římskokatolická, pravoslavná, evangelická a husitská církev a křesťanská společenství. Z každého z církevních společenství bude pro službu v nemocnici připraven jeden až dva duchovní. "Pro nás je to taková příležitost pro zpestření a zpříjemnění naší duchovenské služby a poznávání nových lidí. Domníváme se, že kromě pacientů budou mít otázky i zaměstnanci. Už jsme se s tím setkali i v jiných městech," řekl ČTK Josef Hauzar, mariánskolázeňský pravoslavný duchovní. V Karlovarském kraji už duchovní služba funguje například v nemocnici v Chebu.

Se zřízením duchovní služby nemá nemocnice žádné náklady, dohodu s církvemi uzavřela na dobu neurčitou. Služba bude pro všechny zájemce k dispozici zdarma.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)