Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Prezident Trump navštíví Izrael i papeže

Ze světa / kir / ČT24 / 10. května 2017 23:22
Prezident Trump navštíví Izrael i papeže

Ilustrační foto
Autor: Christnet.eu

Washington - Americký prezident Donald Trump koncem května navštíví Izrael, Vatikán a Saúdskou Arábii a první zahraniční cestu ve funkci hlavy státu uzavře účastí na summitu NATO v Bruselu a na summitu skupiny nejvyspělejších zemí G7 v sicilské Taormině. Napsal to podle České televize server Politico s odvoláním na své zdroje v Bílém domě. 

Prezident odjede poprvé do zahraničí zhruba čtyři měsíce od uvedení do úřadu. Zájem na setkání s papežem Františkem dal najevo na nedávné tiskové konferenci s italským premiérem Paolem Gentilonim. O možné cestě do Jeruzaléma už dřív informovaly izraelské zdroje s tím, že na přípravě návštěvy se pracuje.

Vatikánské úřady oznámily, že papež František přijme amerického prezidenta ve středu 24. května v 8:30 ráno, aby stihl tradiční generální audienci. Trump se rovněž setká s kardinálem Pietrem Parolinem, který v papežské administrativě odpovídá za zahraniční politiku.

Podle ČT24 Trump svou první zahraniční cestu označil za projev snahy vybudovat podmínky pro spolupráci muslimů, křesťanů a židů v boji s terorismem. „Naším úkolem není diktovat ostatním, jak mají žít, nýbrž vybudovat koalici přátel a partnerů, kteří sdílejí cíl boje s terorismem a zajištění bezpečnosti, příležitostí a stability pro válkou rozervaný Blízký východ,“ řekl prezident.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)