Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V dominikánském klášteře pořádají konferenci o financování památek

Kultura / kir / PROPAMÁTKY.cz / 15. května 2017 9:52
V dominikánském klášteře pořádají konferenci o financování památek

Ilustrační foto
Autor: Zdeněk A. Eminger

Praha - V úterý 30. května se v dominikánském klášteře v Praze koná konference MÁME VÝBRÁNO. Konference pravidelně prezentuje možnosti financování obnovy kulturního dědictví a napomáhá sdílení zkušeností a příkladů dobré praxe. 

Každý účastník letošní konference o financování památek MÁME VYBRÁNO si bude moci vybrat a domů odnést sborník z předchozích setkání, která se od roku 2012 věnují hledání finančních zdrojů na obnovu kulturního dědictví v České republice.

Šestý ročník připomene význam stavebněhistorického průzkumu ve spojitosti s možnostmi úspor při obnově památek. V dalších přednáškách se zájemci dozvědí více o pořádání benefičních koncertů a dalších akcích pomáhajících financovat obnovu památek. Přednášející seznámí účastníky s novými formami dárcovských SMS, možnostmi, jak mohou firmy pomáhat neziskovým a příspěvkovým organizacím, a přiblíží úlohu místních akčních skupin v péči o památky. 

Tradiční panelové diskuze se letos budou věnovat stavebněhistorickým průzkumům, benefičním aukcím a úspěšným veřejným sbírkám. Účastníci konference jsou také zváni na slavnostní večer, kde budou vyhlášeny vítězné veřejné sbírky ve třech kategoriích letošního ročníku soutěže MÁME VYBRÁNO. 

Konferenci pořádá Institut pro památky a kulturu ve spolupráci s Ministerstvem kultury a Národním památkovým ústavem. Bližší informace o programu a podmínkách registrace naleznete na stránkách MÁME VYBRÁNO.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)