Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Katolická charita chystá v Hradci Králové hospic s 15 lůžky

Kraje: Královéhradecký / juml / ČTK / 16. června 2017 7:41
Katolická charita chystá v Hradci Králové hospic s 15 lůžky

Ilustrační foto zemětřesením postižené oblasti v Indonésii
Autor: cirkev.cz

Hradec Králové - Ve stotisícovém Hradci Králové by mohl do tří let vzniknout hospic s 15 lůžky. Hospicová služba pro nevyléčitelně nemocné ve městě chybí. Investorem lůžkového hospice bude Diecézní katolická charita Hradec Králové. Projekt má podporu Královéhradeckého kraje. ČTK to dnes řekl náměstek hejtmana pro sociální věci Vladimír Derner (KDU-ČSL). V hradeckém kraji je zatím lůžkový hospic v Červeném Kostelci na Náchodsku a tři mobilní hospice.

Hospic v Hradci Králové by měl vzniknout jako nová stavba na zelené louce. "Konkrétní místo zatím nebylo vybráno," řekl Derner. Odhadl, že při příznivém vývoji by hospic mohl být postaven do dvou až tří let. Královéhradecký kraj již vyčlenil peníze na podporu hospice, a to půl milionu korun na pořízení projektové dokumentace.

Derner uvedl, že hradecká fakultní nemocnice pro zřízení hospice nabízela prostory v areálu takzvané staré nemocnice. "Charita ale upřednostňuje výstavbu mimo nemocniční areál v provedení, které bude odpovídat moderním trendům hospicové péče. Tedy menší objekt v klidném prostředí," uvedl.

Iniciativa na zřízení lůžkového hospice podle Dernera vzešla od pracovníků domácí hospicové péče, kterou již hradecká charita provozuje. S hospicovou péčí má církev dlouholeté zkušenosti. Kostelecký hospic Oblastní charity Červený Kostelec vznikl již v roce 1995 jako první zařízení svého druhu v ČR.

 

 

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 87)