Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Bývalý fotbalový „Rudý ďábel“ Mulryne byl vysvěcen na kněze

Ze světa / vlu / ČTK / 11. července 2017 23:56
Bývalý fotbalový „Rudý ďábel“ Mulryne byl vysvěcen na kněze

Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Dublin - Bývalý severoirský fotbalista Philip Mulryne byl o víkendu vysvěcen na kněze a završil tak velkou životní proměnu. Někdejší hráč Manchesteru United, jenž kdysi vydělával až 600.000 liber ročně a užíval si bouřlivého života, spojil svou budoucnost v římskokatolické církvi s dominikánským řádem a přijal slib chudoby.

Devětatřicetiletý rodák z Belfastu nastoupil cestu k vysvěcení v roce 2009, kdy definitivně ukončil sportovní kariéru a vstoupil do semináře. Vloni v září složil řeholní slib a na začátku listopadu byl vysvěcen na jáhna. Sobotního vysvěcení otce Mulryneho se ujal arcibiskup Joseph Augustine Di Noia, jenž na ceremoniál přicestoval z Říma.

Mulryne prošel mládežnickými týmy Manchesteru United, ale v mužstvu nabitém hvězdami se neprosadil. Na Old Trafford se potkával s Davidem Beckhamem, Paulem Scholesem i Karlem Poborským, za "Rudé ďábly" ale odehrál v Premier League jediný zápas. V roce 1999 odešel do Norwiche, kde strávil většinu kariéry. Loučil se angažmá v Cardiffu a Leytonu Orient.

Jako fotbalista si užíval života, jeho přítelkyní byla modelka Nicola Chapmanová. Jeho působení v národním týmu Severního Irska, za který odehrál 27 zápasů, skončilo v roce 2005, kdy si s klubovým spoluhráčem Jeffem Whitleym na reprezentačním srazu zaflámovali a kouč Lawrie Sanchez je vyřadil z kádru.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)