Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Olomouc bude hostit tisíce účastníků Celostátního setkání mládeže

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 11. srpna 2017 21:34
Olomouc bude hostit tisíce účastníků Celostátního setkání mládeže

Ilustrační foto
Autor: CSM Olomouc 2017

Olomouc - Do Olomouce zamíří příští týden přes 6000 mladých lidí na Celostátní setkání mládeže 2017. Zázemí najdou na vysokoškolských kolejích, během šestidenního programu je čekají přednášky, diskuse, společné modlitby, koncerty i sportovní akce. Podle organizátorů akce bude účastníků ještě více, předpokládají, že další až tisícovka účastníků se bude registrovat na místě. Zájem mladých lidí o toto setkání podle nich ve srovnání s předchozími ročníky stále roste. Setkání se v Česku uskuteční pošesté.

„V tuto chvíli udáváme přes 6000 mladých účastníků, předpokládáme však, že ještě další tisícovka přijede až na místo. Bylo tomu tak i na předchozích setkáních, že se registrovali až na místě. Počet účastníků se přitom od každého setkání mírně zvyšuje. Při posledním z nich v roce 2012 ve Žďáru nad Sázavou bylo přihlášeno 5500 lidí,“ řekla dnes ČTK mluvčí setkání Anna Sýkorová.

Do Olomouce zamíří lidé ze všech koutů republiky. Největší část, zhruba 2500 lidí, spadá do věkového rozmezí od 15 do 20 let. Podle organizátorů láká účastníky především možnost setkat se s lidmi s podobnými hodnotami či seznámit se s dalšími věřícími. „Je to především otázka lidí z oblasti Čech. Účastníky však láká také program, pozvaní jsou zajímaví přednášející, jde o lékaře, psychology, historiky, duchovní, ale i známé osobnosti jako je například režisér Jiří Strach, který bude mít na akci svou vlastní přednášku,“ podotkla Sýkorová.

S ubytováním tak velkého počtu účastníků nebyl v Olomouci problém. Zázemí najdou na vysokoškolských kolejích. „Vstřícnost ze strany města i univerzity je velká, podařilo se to velmi dobře domluvit. Na předchozích setkáních se spalo po třídách, tělocvičnách, v Olomouci budeme mít k dispozici pokoje na kolejích,“ dodala mluvčí setkání. Podle ředitele správy kolejí a menz Jiřího Suchánka budou mít k dispozici koleje v celém areálu Envelopy a také kolej Evžena Rošického u sportovní haly. K dispozici budou mít také například tělocvičny či studovny. Vzhledem k celkové kapacitě 4700 kolejních míst využijí účastníci i přistýlky a improvizovaná lůžka na podlaze, uvedl Suchánek na stránkách univerzity www.upol.cz.

Setkání se zúčastní převážně mladí křesťané, program je ale otevřený také pro širokou veřejnost. Připraveny jsou desítky přednášek, workshopů a koncertů, prostor bude věnován také kreativním dílnám, osobním setkáním s biskupy, sportovním aktivitám nebo poznávání olomouckých památek. Hlavní pódium se bude nacházet v areálu Korunní pevnůstky

Celostátní setkání mládeže se nese v duchu Světových dní mládeže a v Česku jej katolická církev organizuje přibližně jednou za pět let. Naposledy se mladí lidé takto setkali v roce 2012 do Žďáru nad Sázavou.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)