Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František dorazil na pětidenní návštěvu Kolumbie

Ze světa / kir / / 7. září 2017 9:55
Papež František dorazil na pětidenní návštěvu Kolumbie

Papež František
Autor: Flickr.com / M. Mazur

Bogotá -

Papež František ve středu dorazil na pětidenní návštěvu Kolumbie. Jejím hlavním cílem je pomoci k usmíření v zemi, kde minulý měsíc skončilo odzbrojování povstalců po půlstoletí konfliktu. Papež se v Kolumbii zdrží do neděle a navštíví tam několik měst. Dnes ho čeká setkání s prezidentem Juanem Manuelem Santosem, později povede bohoslužbu v parku Simóna Bolívara v Bogotě.

Hlavu katolické církve Kolumbie přivítala poprvé po více než třiceti letech. Naposledy byl v Kolumbii, kde se ke katolické víře hlásí podle různých údajů 70 až 80 procent obyvatel, papež Jan Pavel II. v roce 1986 a před ním Pavel VI. v roce 1968.

Papež František dorazil na pětidenní návštěvu Kolumbie

Ilustrační foto
Autor: Flickr.com / Camilo Rueda López / Creative commons

František chce podpořit mírový proces v zemi

František chce v Kolumbii především podpořit mírový proces mezi vládou a povstalci z Revolučních ozbrojených sil Kolumbie (FARC), která se nedávno přeměnila na politickou stranu. Tento týden oznámila vláda uzavření příměří i s druhou největší povstaleckou skupinou v zemi Vojskem národního osvobození (ELN). Řada Kolumbijců ale nesouhlasí se zapojením bývalých rebelů do politického života.

Na vojenském letišti u Bogoty Františka přivítal mimo jiné Emmanuel Rojas, který se narodil v roce 2004 v zajetí poté, co jeho matku - kolumbijskou političku Claru Rojasovou - unesli povstalci z FARC. Rojasová se do zajetí dostala spolu s tehdejší prezidentskou kandidátkou Ingrid Betancourtovou. Emmanuel Rojas papeži předal sochu holubice míru.

Úřady očekávají na akcích s papežem Františkem, který navštíví kromě Bogoty města Medellín, Villavicencio a Cartagena, asi 4,5 milionu lidí. Na bezpečnost hlavy katolické církve bude dohlížet přes 30.000 policistů.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)