Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Novým předsedou Rady CB se stal David Novák

Domácí zpravodajství / juml / Vlastní zpráva / 29. září 2017 17:05
Novým předsedou Rady CB se stal David Novák

David Novák
Autor: Facebook Davida Nováka

Praha -

Na počátku září se ujal funkce předsedy Rady Církve bratrské kazatel David Novák (ročník 1966). Svojí církví byl zvolen již v květnu 2016, oficiálně se však úřadu ujal až nyní.

David Novák vystudoval elektrotechnickou průmyslovku. Po změně politických poměrů absolvoval Evangelikální teologický seminář v Praze, Fakultu humanitních studií na UK a Mezinárodní baptistický seminář v Praze.

Nejprve pracoval jako elektrikář a později na několika školách jako učitel společenských věd (maturitní
ročníky). V církvi dlouhá léta působil jako tajemník pro mládež, tajemník pro evangelizaci a správce sboru. Spolu se skupinou spolupracovníků založil na počátku milénia sbor na Praze 13, který během let početně velmi posílil, takže se v jeho nových prostorách - Křesťanské centrum Luka - musí z kapacitních důvodů konat dvě nedělní bohoslužby.

Novým předsedou Rady CB se stal David Novák

David Novák při půlmaratonovém běhu
Autor: Facebook Davida Nováka

Ještě jako pracovník s mládeží založil v roce 1993 křesťanskou sportovní organizaci Atleti v akci, která nabízí vedle outdoorových adrenalinových aktivit možnost vytvářet společenství a hovořit o Kristu.

Vedle práce v čele CB David Novák učí na Evangelikálním teologickém semináři filosofii, etiku sociální práce a misiologii. Je předsedou České evangelikální aliance. Nadále na částečný úvazek působí ve svém původním sboru na Praze 13 jako kazatel. Zajímavostí je, že roli druhého kazatele v tomto sboru nově převzal jeho předchůdce v předsednické funkci Daniel Fajfr.

Je ženatý a s manželkou Danielou má dva syny. Od mládí se věnoval výkonnostnímu sportu (fotbal, triatlon) a dodnes sportovním aktivitám zůstal věrný (zejména vytrvalostním běhům, naposledy vyhrál ve své věkové kategorii Běh Městské části Praha 13 na počátku září). Je autorem několika knih, které vyšly v nakladatelství Návrat domů. O svých názorech a pohledech píše na hojně čteném osobním blogu.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)