Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Mnichově zahájí proces blahořečení inspirátora koncilu Guardiniho a novináře Gerlicha z Dachau

Ze světa / kir / cirkev.cz, red. / 30. října 2017 22:41
V Mnichově zahájí proces blahořečení inspirátora koncilu Guardiniho a novináře Gerlicha z Dachau

Romano Guardini v roce 1920
Autor: wikipedia.org / Wikipedia Commons

Mnichov - V sobotu 16. prosince bude v Mnichově zahájena diecézní fáze procesu blahořečení teologa Romana Guardiniho a historika a novináře Fritze Michaela Gerlicha. Informuje o tom podle zpravodajského servisu ČBK církev.cz arcidiecéze Mnichov-Freising.

„Církevní otec 20. století.“ Tak pojmenovala Romana Guardiniho autorka jeho životopisu Hanna Barbara Gerlová. Německý teolog s italskými kořeny ovlivnil 2. vatikánský koncil, myšlení papeže Benedikta XVI. i jeho nástupce Františka.  Jeho myšlenky liturgické obnovy byly výrazným zdrojem inspirace, především kniha „O duchu liturgie“. Mezi jeho díla se řadí také série promluv s názvem „Pán“. Jeho současník, historik a novinář Fritz Michael Gerlich byl výrazným odpůrcem nacistického režimu, za což byl odvezen do koncentračního tábora v Dachau a zde zastřelen.

Diecézní fázi beatifikačního procesu obou mužů zahájí kardinál Reinhard Marx v sobotu 16. prosince  v mnichovské katedrále Frauenkirche. Následně bude zkoumán život Guardiiho a Gerlicha, jejich spisy, vyslechnou se také svědci popř. prozkoumá případný zázrak.

 

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)