Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Křesťanské církve oslavily svátek 28. října tradiční Modlitbou za domov

Domácí zpravodajství / kir / ekumenickarada.cz / 30. října 2017 23:23
Křesťanské církve oslavily svátek 28. října tradiční Modlitbou za domov

Logo Modlitby za domov
Autor: ekumenickarada.cz

Praha - Již po jedenácté se v sešli zástupci křesťanských církví, aby se u příležitosti výročí založení Československé republiky 28. října modlili za náš domov. Tradiční akce Modlitba za domov, kterou organizuje Ekumenická rada církví v ČR, přinesla řadu kulturních i duchovních akcí. Program se odvíjel od motta ročníku, kterým je biblický citát „Všechno tvořím nové.“ Pod tímto heslem se Modlitba za domov pokusila otevřít diskuzi o tom, jaké hodnoty jsou pro naši dnešní společnost podstatné a na čem by nám mělo záležet.

Akce se konala v Praze. Organizátoři již před několika lety upustili od pořádání modlitebního a společenského dne na hoře Říp, zejména z důvodu poklesu návštěvníků v izolovanější mimopražské lokalitě.

Ekumenický program byl zahájen společným modlitebním setkáním v chrámu Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad. Následně se účastnící přesunuli do několika okolních kostelů a modliteben.

Vyvrcholením celého programu pak byl komponovaný duchovní program s koncertem skupiny HRADIŠŤAN & Jiří Pavlica. Hosty pořadu byli Daniel Fajfr, emeritní předseda Ekumenické rady církví a František Radkovský, emeritní biskup plzeňský římskokatolické církve, architekt Josef Pleskot, hudebník Jiří Pavlica, psychiatr a kněz Maxmilián Kašparů a vojenský kaplan Miloslav Kloubek.

 

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)