Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Seminář o Janu Kalvínovi doplní pohled na osobnosti reformace

Domácí zpravodajství / kir / ekumenickarada.cz / 13. listopadu 2017 10:42
Seminář o Janu Kalvínovi doplní pohled na osobnosti reformace

Portrét Jana Kalvína od Hanse Holbeina
Autor: wikipedia.org / Wikipedia Commons

Praha - Sdružení evangelikálních teologů pořádá dnes v pondělí 13. listopadu jubilejní 25. teologické fórum. Seminář se uskuteční v modlitebně Sboru Církve bratrské v Praze 1, Soukenická 15. Na jaře letošního roku již proběhl seminář věnovaný Martinu Lutherovi a na podzim v roce 500. výročí reformace se pořadatelé zaměřují na Jana Kalvína a vývoj a vliv jeho učení.

Jan Kalvín byl švýcarský teolog francouzského původu, patřil mezi významné představitele reformace církve 16. století. Teologický směr a církve, které se k němu hlásí, se nazývají kalvinistické nebo reformované. Reformované učení procházelo různými proměnami a ovlivnilo církve v různých částech světa. Významný je jeho vliv v anglosaském světě. Při přemýšlení o reformaci se zastavíme i u pohledu na budoucnost křesťanství, uvádějí pořadatelé.

Teologická fóra jsou určena pro kazatele, učitele teologických škol, studenty teologie, pracovníky církví a všechny vážné zájemce. Spolupořadatelem fóra je Komenského institut. 

Podrobnosti o programu k 25. teologickému fóru naleznete v pozvánce.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)