Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Projekt Křesťanské Vánoce chce veřejnosti přiblížit duchovní obsah svátků

Domácí zpravodajství / kir / PROPAMÁTKY.cz / 13. prosince 2017 16:38
Projekt Křesťanské Vánoce chce veřejnosti přiblížit duchovní obsah svátků

Kostel svatého Bedřicha v Oskavě-Bedřichově na Šumpersku
Autor: Wikipedia.org / Martin Vavřík / Creative Commons

Brno - Během adventu a Vánoc nabízejí křesťanské farnosti a sbory rozmanité tematické programy s možností navštívit betlémy. Projekt Křesťanské Vánoce chce veřejnosti přiblížit duchovní poselství těchto významných svátků.

Společný projekt Křesťanské Vánoce pořádá katolická církev s dalšími křesťanskými církvemi, které jsou členy Ekumenické rady církví. Přiblížení Vánoc veřejnosti je založeno na dobrovolné spolupráci farností, sborů, církevních obcí, řádů a dalších společenství, která se mohou k akci připojit. Betlémy, kostely a modlitebny lze navštívit bezplatně.

Koordinaci celého projektu zajišťuje Biskupství brněnské. Ve spolupráci s dalšími organizacemi se stará o společnou propagaci jednotným vizuálním stylem. Jednotlivé subjekty pořádají v předvánoční době například žehnání adventních věnců, mikulášské besídky, adventní koncerty či průvody světla. V době Vánoc to jsou zejména bohoslužby, zdobení a žehnání vánočních stromků, živé betlémy, koncerty a besídky, přednášky, výstavy i soutěže pro děti. Řada farností připravuje rovněž programy pro školy.

Do projektu se v loňském roce zapojilo 152 farností a sborů z celé České republiky, které během adventu a Vánoc nabídly více než 1 500 akcí včetně přehledu bohoslužeb a možností návštěv betlémů vystavených v kostelech ve vánoční době.

Více informací o kostelech, kde lze navštívit betlémy nebo si přijít pro betlémské světlo, včetně konaných dalších akcí, naleznete na stránkách KŘESŤANSKÉ VÁNOCE. Mediálním partnerem je portál PROPAMÁTKY.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)