Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Na seznam Spojených států přibyla řada zemí porušujících náboženskou svobodu

Ze světa / kir / ČTK / 5. ledna 2018 10:35
Na seznam Spojených států přibyla řada zemí porušujících náboženskou svobodu

Ilustrační foto: Bible a korán
Autor: Daniel Bartoň

Washington -

Americká vláda změnila na konci prosince klasifikaci celkem 11 zemí v oblasti dodržování náboženských svobod. Deset států včetně Číny, Saúdské Arábie, Barmy či Íránu opětovně získalo označení "států se znepokojivou situací" podle amerického zákona o dodržování náboženských svobod ve světě. Na základě legislativy schválené v roce 1998 má vláda Spojených států prosazovat svobodu vyznání jako součást své zahraniční politiky.

"Ochrana náboženských svobod je naprosto zásadní pro udržení míru, stability a prosperity. Cílem těchto označení je zlepšit úctu k náboženské svobodě v těchto zemích," uvedlo dnes ministerstvo zahraničí.

Mezi země, které vážně porušují náboženské svobody, zařadilo ministerstvo zahraničí i Pákistán. Teprve před několika dny přitom vztahy obou zemí zkomplikovalo prohlášení Washingtonu, podle kterého Pákistán poskytuje útočiště teroristům. 

Na začátku týdne americká vláda kvůli údajně laxnímu přístupu znovu pozastavila vojenskou pomoc Pákistánu v objemu 255 milionů dolarů (5,4 miliardy Kč). Bílý dům následně uvedl, že připravuje vůči Pákistánu další kroky. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)