Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Prahou projde tříkrálový průvod s velbloudy

Domácí zpravodajství / kir / ČTK / 5. ledna 2018 10:41
Prahou projde tříkrálový průvod s velbloudy

ilustrační foto: tříkrálový průvod na velbloudech
Autor: facebook.com/trikralovasbirka / Arcidiecézní charita Praha

Praha -

Centrem Prahy projde dnes odpoledne průvod králů na velbloudech, který upozorní na tradiční Tříkrálovou sbírku. Sbírku pořáda po celé republice Charita ČR za pomoci řady dobrovolníků. Výtěžek ze sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí. Loni celkový výtěžek Tříkrálové sbírky poprvé překročil 100 milionů korun.

Program začne v kostele svatého Tomáše na Malé Straně. V 15:00 hodin zde pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka udělí koledníkům požehnání. Tři králové pak z nedalekého Malostranského náměstí v 15:30 zahájí průvod přes Karlův most na Staroměstské náměstí, kde bude cílem putování koledníků živý Betlém. Na Staroměstském náměstí bude program pokračovat poselstvím kardinála Dominika Duky. Od hodin se náměstím ponesou tóny České mše vánoční Hej, mistře Jakuba Jana Ryby.

Většina výtěžku, 65 procent, pomáhá přímo v tom regionu, kde byl vykoledován. Desetina výnosu je určena také na humanitární pomoc do zahraničí. Diecézní projekty podpoří 15 procent výtěžku. Arcidiecézní charita Praha připravila čtyři diecézní projekty, na které budou vybírat koledníci při letošní Tříkrálové sbírce. Peníze poputují na materiální a potravinovou pomoc nejchudším, azylový dům pro maminky s dětmi v tísni v Brandýse nad Labem, vybudování komunitního centra Farní Charity ve Vlašimi a podpoří nemocnici v Ugandě.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)