Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Biskup Holub se zranil na lyžích, ve Varech mu proto vypomáhal Radkovský

Domácí zpravodajství / kt / Vlastní zpráva / 11. února 2018 23:56
Biskup Holub se zranil na lyžích, ve Varech mu proto vypomáhal Radkovský

Ilustrační foto: biskupové Radkovský a Holub v Karlových Varech při bohoslužbě v únoru 2019
Autor: Kateřina Tetivová

Karlovy Vary - V neděli 11. února v kostele Povýšení Svatého Kříže v Karlových Varech-Rybářích se konala společná mše karlovarských farností s plzeňským biskupem Tomášem Holubem a emeritním biskupem Františkem Radkovským. Radkovský biskupa Holuba doprovázel z důvodu jeho úrazu natrženého lýtkového svalu. K tomuto poranění Tomáš Holub přišel při lyžování. Duchovní správce farnosti Štěpán Romuald Rob konstatoval, že právě díky tomu se v tomto kostele objevili poprvé oba plzeňští biskupové společně. Tomáš Holub lyžuje i surfuje na snowboardu rád a nedávno vyšla kniha rozhovorů Martina Veselovského pod titulem "Biskup na snowboardu".

Koncelebrovali duchovní správci ze sousedních farností: Vladimír Müller ze Staré Role a děkan Miroslav Chlupsa  z farnosti Svaté Máří Magdalény. Kostel byl přeplněn věřícími a návštěvníky z Karlových Varů a okolí. Na tuto neděli připadlo čtení z evangelia podle Marka o uzdravení malomocného, který přišel k Ježíšovi a prosil: „Chceš-li, můžeš mě očistit.“ Ježíš vztáhl ruku, dotkl se ho a řekl mu: „Chci, buď čistý!“

Biskup Holub zdůraznil, že náš vztah k Bohu by měl obsahovat dvě roviny - důvěru a víru v Boha, který chce a který může. Malomocný přišel k Ježíši s kombinací obou rovin vztahu s Bohem. Po liturgii následovala krátká diskuze s biskupem a občerstvení na faře. Poprvé se toto setkání konalo před rokem v sousední farnosti Karlovy Vary - Stará Role. Bude se pravděpodobně konat každý rok.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)