Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Mladí lidé končí v dluhových pastech, varuje Charita

Domácí zpravodajství / kir / Vlastní zpráva / 17. února 2018 20:24
Mladí lidé končí v dluhových pastech, varuje Charita

Mapa dluhové bezmoci
Autor: Mapaexekuci.cz

Česká republika - Zadluženost, bezdomovectví a nedostupné bydlení – to jsou klíčové problémy České republiky související s chudobou a sociálním vyloučením mladých lidí. Nejvíce ohroženou skupinou jsou pak mladí rodiče samoživitelé. Vyplývá to z nejnovější zprávy Caritas CARES, o které podrobně informuje server cirkev.cz. Studie je sestavená na základě statistických dat a zkušeností lidí z terénu – více než osmi desítek sociálních pracovníků Charity Česká republika, kteří pracují s mladými lidmi. Zpráva současně navrhuje zákonodárcům a institucím, jak problémy mladých lidí „na okraji“ řešit.

Zpráva Charity doporučuje institucím odstranění legislativních bariér, které brání jedincům v oddlužení a tím je demotivují k řádné placené práci. Potřebné je umožnit rodinám přístup k dostupnému bydlení, dokončit koncepci sociálního bydlení a zajistit stabilní vyplácení výživného na děti.

„Součástí charitního díla je i boj za spravedlivější systém, který lidem na okraji umožní začlenění do normální společnosti, aby mohli žít plnohodnotný život. Naše zkušenosti z praxe dokážeme přetavit do praktických doporučení,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

O problémech s exekucemi psaly ve středu 14. února také Lidové noviny, které uvádí smutné prvenství Ústeckého kraje v pomyslném klání o nejzadluženější region republiky. Každý pátý člověk starší patnácti let je tam v exekuci, každý desátý přitom má na krku tři a více. Jsou to čísla, která dvojnásobně přesahují celorepublikový průměr. 

Podrobná exekuční mapa - viz: www.mapaexekuci.cz

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 48)