Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež zahájil setkání mladých, chce připravit deklaraci pro biskupskou synodu

Ze světa / kir / ČTK / 19. března 2018 18:52
Papež zahájil setkání mladých, chce připravit deklaraci pro biskupskou synodu

Papež František
Autor: Flickr.com / M. Mazur / Creative Commons

Vatikán/Praha -

Papež František dnes vyzval mládež, aby statečně hovořila o svých problémech a názorech a pomohla přiblížit církev mladým. Na setkání s asi třemi stovkami mladých z celého světa v Římě papež také označil za hřích společnosti nezaměstnanost mladých a kritizoval prostituci, která je podle něj novodobým otroctvím. František se zúčastnil zahájení týdenního přípravného setkání, které má sestavit deklaraci pro říjnovou biskupskou synodu. Ta bude věnována právě mladým lidem.

Dnešního setkání s papežem se účastnilo asi 300 lidí ve věku od 16 do 29 let, kteří budou do soboty připravovat dokument pro říjnou synodu. Z České republiky se setkání účastní studentka Markéta Imlaufová a řeholník Oto Medvec, řekl dnes ČTK František Jemelka z tiskového střediska České biskupské konference.

Papež František jednání mladých dnes zahájil a strávil s nimi asi čtyři hodiny. Jako jeden z problémů mladých označil nezaměstnanost, která mnohým mladým může podle něj způsobit depresi a může vést až k sebevraždám.

Papež kritizoval také prostituci, kterou označil za týrání ženy a novodobé otroctví. Muži, kteří prostitutky navštěvují, jsou podle papeže "zločinci s nemocnou mentalitou", kteří si myslí, že ženy jsou na světě proto, aby byly využívány.

František vyzval mladé, aby se nebáli ve svém dokumentu pro synodu odvážně formulovat své potřeby a názory a aby otevřeně napsali, co si myslí dnešní mládež o katolické církvi.

Papež také dnes prostřednictvím twitteru poblahopřál všem otcům k jejich dnešnímu svátku. V Itálii, Španělsku, Portugalsku či některých státech Latinské Ameriky si dnes lidé připomínají Den otců. Jiné země, včetně ČR, ale tento svátek slaví třetí neděli v červnu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)