Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Při Noci kostelů v brněnské diecézi napočítali až 120.000 vstupů

Kraje: Jihomoravský / / ČTK / 2. června 2018 16:43
Při Noci kostelů v brněnské diecézi napočítali až 120.000 vstupů

Jezuitský kostel Nanebevzetí Panny Marie v Brně
Autor: Wikipedia.org / David Novák / Creative Commons

Brno -

Téměř 120.000 návštěvnických vstupů zaznamenali pořadatelé desáté Noci kostelů v brněnské diecézi, z toho 90.000 v Brně. Výsledky, které ČTK poskytla mluvčí biskupství Martina Jandlová, nesčítají jednotlivé návštěvníky, ale vstupy do objektů, které zůstaly v pátek výjimečně otevřené do pozdních večerních hodin.

"Podle předpokladů byla v Brně opět největším lákadlem jízda tramvaje, v brněnském slangu šaliny, Noci kostelů centrem Brna s programem uvnitř - s rozhovory s hosty, s historickými zajímavostmi i pozvánkami na probíhající programy v okolních kostelech," uvedla Jandlová.

Na tramvajové zastávce u kostela svatého Tomáše na Moravském náměstí se odehrávala velká dětská pátrací soutěž Tajemství brněnských kostelů. Pořadatelé tam umístili také kreslírnu pro nejmenší a kavárnu.

Další brněnskou novinkou byla pátrací soutěž pro všechny generace Po stopách Svatotomské madony, která představila významnou památku, obraz označovaný jako Palladium města Brna. "Soutěžící navštívili tři chrámy, kterých se nejvíce jeho pozoruhodný příběh týkal - kostel svatého Tomáše, jezuitský mariánský kostel a starobrněnskou baziliku. Na úspěšné řešitele kvízu čekala v cíli putování malá odměna," popsala Jandlová.

Program v kostelech zpravidla připravovali farníci a dobrovolníci. Často šlo o dětské vědomostní a zábavné pořady, tvořivé dílny, prohlídky mimořádně zpřístupněných prostor, výstupy na věže a koncerty, ale také večerní ztišení a závěrečné programy ve světle svící.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)