Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Zdaněním církevních restitucí podmiňují komunisté toleranci vlády, Babiš souhlasí. Bude demonstrace

Domácí zpravodajství / kir / ČT24.cz, red. / 3. června 2018 15:31
Zdaněním církevních restitucí podmiňují komunisté toleranci vlády, Babiš souhlasí. Bude demonstrace

ilustrační foto: Komunistický mítink pod sochou svatého Václava
Autor: Wikipedia.org / Petr Novák / Creative Commons

Praha - Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) jedná s KSČM o „tolerančním patentu“, který jeho příštímu plánovanému kabinetu s ČSSD zajistí důvěru. Podle předsedy poslaneckého klubu KSČM Pavla Kováčika je nyní hlavní prioritou zdanění náhrad za církevní restituce, bez níž partaj vládu tolerovat nebude,  které však není součástí programového prohlášení chystané vlády, o němž členové ČSSD aktuálně hlasují ve vnitrostranickém referendu. KSČM také žádá posty ve státní správě a státních podnicích, aby mohla vládu kontrolovat, vysvětlil v pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

„Zákon, který je z naší dílny, je ve druhém čtení v poslanecké sněmovně. Pokud bude úspěšně projednán, není zapotřebí to dávat do programového prohlášení. Pokud nebude, bude zmínka v dohodě o případné podpoře a spolupráci,“ vysvětlil šéf poslaneckého klubu KSČM. „Pokud poslanci hnutí ANO a ČSSD v závěrečném hlasování komunistický návrh nepodpoří, pak ať si jednají, s kým chtějí,“ vzkázal Kováčik.

Zdaněním církevních restitucí podmiňují komunisté toleranci vlády, Babiš souhlasí. Bude demonstrace

Pozvánka na úterní demonstraci
Autor: Facebook

V případě, že by se ANO, ČSSD a KSČM dohodly na zdanění církevních restitucích, a po vyslovení důvěry by tak Babišův menšinový kabinet neučinil, podle Kováčika by padla podpora i tolerance vlády, na pořadu dne by byl odchod strany do opozice a hlasování o vyslovení nedůvěry vládě. „Je to bod, na kterém naše podpora závisí nejvíce,“ zdůraznil Kováčik podle webu ČT24.cz.

Babiš souhlasí

Premiér v demisi Andrej Babiš souhlasí s požadavkem komunistů na zdanění církevních restitucí. „Byly prodražené o 54 miliard a proto už pět let říkám, že je třeba to zdanit," řekl podle iDNES.CZ Babiš.

Demonstrace proti vzniku vlády s podporou komunistů

Proti vzniku vlády s podporou komunistů a pod vedením trestně stíhaného premiéra je na úterý 5. června od 18. hodin naplánována další z řady demonstrací v Praze na Václavském náměstí i na dalších místech po celé republice. "6. června bude naším premiérem opět jmenován trestně stíhaný … agent StB. O pár týdnů později nám začnou po 30 letech opět (i když skrytě) vládnout … komunisti. Není to dobrý důvod zaplnit den předtím, v úterý 5. 6. Václavák? Příležitosti asi budou i v budoucnosti, ale unikátní šance vyjádřit se k těmto dvěma skutečnostem je právě nyní. Pak už bude pozdě. Pak už to prostě jen bude tak", uvádějí organizátoři v pozvánce na demonstraci. Na seznamu hostů demonstrace je mimo jiných uveden Marek Orko Vácha nebo Pavel Fischer.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)