Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Jiří Ovčáček přestoupil k římskokatolické církvi

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 10. září 2018 10:33
Jiří Ovčáček přestoupil k římskokatolické církvi

Tiskový mluvčí a bývalý redaktor Haló novin Jiří Ovčáček
Autor: Wikipedia.org / David Sedlecký / Creative commons

Hostivice - Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček se rozhodl přestoupit z Církve československé husitské (CČSH) do římskokatolické církve. V neděli 2. září přijal svátost biřmování při bohoslužbě v kostele svatého Jakuba v Hostivicích. Obřad vedl administrátor farnosti a osobní tajemník arcibiskupa Dominika Duky Milan Badal.

Ředitel Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky a tiskový mluvčí prezidenta Miloše Zeman odmítl komentovat, proč se k tomuto kroku rozhodl: „Jde bytostně o moji osobní věc,“ reagoval Ovčáček pro magazín Christnet.eu.

CČSH a římskokatolická církev si navzájem uznávají platnost křtu. Pokud se někdo rozhodne vstoupit do plného společenství katolické církve (např. přestoupit z jiné církve), rozhodnutí o přijetí náleží příslušnému diecéznímu biskupovi. Biskup může pověřit kněze, aby vykonal obřad přijetí do plného společenství katolické církve, případně udělil svátost biřmování, pokud dotyčný dosud nebyl biřmován.

Milan Badal je od roku 2010 tajemníkem pražského arcibiskupa. Zároveň je ředitelem odboru vnějších vztahů – tiskového střediska pražského arcibiskupství a tajemníkem mediální rady České biskupské konference. V letech 2003–2009 byl členem Rady České televize a mezi lety 2010–2016 členem Rady Českého rozhlasu. Do roku 2016 byl členem dominikánského řádu, s účinností od 1. listopadu 2016 je inkardinován do pražské arcidiecéze.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 52)