Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Praze se uskuteční veřejné setkání na podporu čínských křesťanů žádajících o azyl v Česku

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 26. září 2018 21:39
V Praze se uskuteční veřejné setkání na podporu čínských křesťanů žádajících o azyl v Česku

Ilustrační foto

Praha - V neděli 14. října se v horní části Václavského náměstí uskuteční setkání na podporu čínských křesťanů, kteří v České republice již druhým rokem žádají o azyl z důvodu svého pronásledování. Akce kterou pořádá Ekumenická rada církví (ERC) a Česká biskupská konference (ČBK) začne od 17.00 hodin.

Během setkání promluví Daniel Fajfr, emeritní předseda ERC a Rady Církve bratrské a pražský pomocný biskup Václav Malý. Součástí akce bude společná modlitba a čtení z Písma. Vyjádřit podporu těmto věřícím bude také možné zapálením svíčky.

Čínští křesťané žijí ve velké životní nejistotě

„Naším cílem je především upozornit na to, že ani po dvou letech není v jejich záležitosti rozhodnuto a že žijí ve velké životní nejistotě, co by nastalo v případě jejich vyhoštění zpátky do Číny. Jsme proto připraveni jim pomoci podle toho, jak se vše dále vyvine. Toto shromáždění je zatím jen první veřejný krok, kterým chceme upozornit na jejich situaci,“ popsal podrobněji smysl akce pro magazín Christnet Jan Jackanič z pracovní skupiny ERC pro čínské křesťany.

„Podle našich informací všichni žadatelé, kterým byl azyl ze strany ministerstva vnitra zamítnut, podali proti tomuto rozhodnutí odvolání a ta nyní přezkoumávají soudy. Ty posuzují celý azylový proces a pokud dojdou k rozhodnutí, že nebyly zohledněny všechny podstatené skutečnosti, mohou ho vrátit zpět ministerstvu vnitra k přezkoumání. Pokud víme, dosud tento proces nebyl ještě ani v jednom případě uzavřen,“ doplňuje Jackanič.

Organizátoři akce upozorňují, že není jednoduché rozlišovat, kdo naši pomoc opravdu potřebuje. Zároveň „ale víme o tom, že tito lidé jsou pro svoji víru pronásledováni a ohroženi na životě,“ píše se v textu pozvánky.

Na podporu žádostí čínských křesťanů o azyl v České republice vznikl také informační portál www.azylprocinskekrestany.cz, kde jsou postupně zveřejňovány osudy jednotlivých žadatelů o azyl.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)