Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Autistický chlapec utekl matce, šel si hrát s papežem

Ze světa / juml / ČTK / 29. listopadu 2018 19:51
Autistický chlapec utekl matce, šel si hrát s papežem

Papež František na obálce magazínu Straatnieuws
Autor: repro straatnieuws.nl

Vatikán - Argentinský chlapec včera při generální audience, pravidelném setkání papeže s věřícími, utekl matce a šel si hrát s papežem a tahal švýcarského gardistu za rukavici. Informovala o tom agentura AFP.

"Ten chlapec nemluví, je němý," řekl papež shromážděným poté, co se mu hošíkova matka omluvila a vysvětlila, že její syn je autista. "Ale dokáže komunikovat, projevit se," dodal papež.

"A navíc je svobodný. Nezřízeně, ale svobodný," řekl František. "Měli bychom se ptát, zda i my jsme před Bohem tak svobodní. Měli bychom být před Bohem tak svobodní, jako je dítě před svým otcem," navázal improvizovaně na nezvyklou situaci.

"Požádejme o milost, aby toto dítě mohlo mluvit," navrhl František a zhruba 7000 věřících začalo tleskat.

"Je to Argentinec, neposlouchá," podotkl v žertu prefekt papežského domu Georg Gänswein, který během audience seděl vedle Františka. Narážel tím na skutečnost, že chlapec a František jsou krajané.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)