Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež zakončil návštěvu Panamy se statisíci poutníky. Mluvil i ve prospěch migrantů

Ze světa / kir / ČTK / 28. ledna 2019 20:48
Papež zakončil návštěvu Panamy se statisíci poutníky. Mluvil i ve prospěch migrantů

Ilustrační foto
Autor: Jba.af.mil / Creative Commons

Panama - Bohoslužbou pod širým nebem, jíž se zúčastnilo na 700.000 lidí, v neděli papež František v hlavním městě Panamy formálně zakončil Světové dny mládeže. Večer pak navštívil středisko pro lidi se syndromem AIDS, což byl poslední bod programu papežovy pětidenní cesty do této středoamerické země.

Liturgie se konala časně ráno kvůli horkému počasí. Kromě mladých z celého světa mezi nimi byli i prezidenti Kolumbie, Kostariky, Salvadoru, Guatemaly, Hondurasu, Panamy a Portugalska. Bohoslužba se uskutečnila na okraji metropole v parku, pojmenovaném po papeži Janu Pavlu II., který tradici Světových dnů mládeže v roce 1984 založil. Do Panamy přicestovaly i dvě stovky českých poutníků s biskupy

Papež zakončil návštěvu Panamy se statisíci poutníky. Mluvil i ve prospěch migrantů

Ilustrační foto: Panamky ve zdobených sukních pollera
Autor: www.Wikipedia.org / Wikipedia Commons

Panna Marie a sociální sítě

Na stejném místě promluvil papež František k mladým také v sobotu večer. Velký ohlas měla jeho slova o Panně Marii. Mimo jiné řekl, že sice nevyšla ze sociálních sítí, přesto se z ní stala "jedna z nejvlivnějších žen v historii". Papež v sobotu také vyzval mladé, aby se snažili "o něco většího", než je život na sociálních sítích. "Nestačí být celý den připojen, aby se člověk cítil uznávaný nebo milovaný," řekl papež František, který také používá sociální síť Twitter.

Papež v Panamě znovu hájil migranty

V minulých dnech se pak papež František znovu postavil na obranu migrantů, když prohlásil, že je "nesmyslné a nezodpovědné" vnímat je všechny jako hrozbu pro společnost. Papež se tak vyjádřil v zemi, odkud pravidelně vyrážejí k hranicím Spojených států takzvané karavany migrantů prchajících před násilím a chudobou.

"Chceme být církví, která ctí kulturu, jež umí přijímat, chránit, podporovat a integrovat, která nestigmatizuje, negeneralizuje a neodsuzuje všechny migranty jako nositele sociálního zla," prohlásil v  papež během Světových dnů mládeže.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)