Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež připustil případy sexuálního zneužívání jeptišek kněžími

Ze světa / juml / ČTK / 6. února 2019 11:05
Papež připustil případy sexuálního zneužívání jeptišek kněžími

Ilustrační foto
Autor: Flickr.com / Chris Brown

Vatikán - Papež František včera v letadle při návratu z návštěvy Spojených arabských emirátů připustil, že dochází k sexuálnímu zneužívání jeptišek kněžími, zmínil i případ, kdy si z nich udělali sexuální otrokyně. Podle zpravodajského serveru BBC to bylo poprvé, co František sexuální zneužívání řádových sester veřejně přiznal.

Katolická církev se podle něj pokouší s problémem vypořádat, ale nevymýtila ho. František uvedl, že jeho předchůdce Benedikt musel rozpustit celou církevní kongregaci, v níž si kněží jeptišky sexuálně zotročili. Problém se ale objevuje dále, k sexuálnímu zneužívání dochází zejména v „určitých kongregacích, hlavně těch nových, a v některých regionech více než v jiných“, řekl papež.

Před několika dny toto zneužívání odsoudil vatikánský časopis pro ženy Women Church World. Napsal, že v některých případech musely jít zneužité jeptišky na potrat, proti kterému se katolická církev staví.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)