Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Čech vyhrál v charitativní loterii papežovo Lamborghini Huracán

Ze světa / vlu / ČTK / 9. března 2019 11:53
Čech vyhrál v charitativní loterii papežovo Lamborghini Huracán

Lamborghini Huracán papeže Františka
Autor: Omaze

Vatikán - Unikátní bílý model vozu Lamborghini Huracán, který od italské automobilky předloni dostal papež František, získal v internetové charitativní loterii Čech ze Skutče. Informoval o tom server omaze.com, jehož prostřednictvím se loterie uskutečnila. Nejnižší možný vklad byl deset dolarů (230 Kč). Papež darovaný sportovní vůz posvětil a na kapotu přidal svůj podpis.

Loterie vynesla celkem 200.000 eur (přes pět milionů Kč) a její výtěžek půjde na obnovu křesťanských kostelů zničených takzvaným Islámským státem v Iráku a na pomoc tamním křesťanům.

Na míru vyrobené auto v papežských barvách bílé a zlaté bylo loni nejprve vydraženo v aukci v aukční síni společnosti Sotheby’s v Monaku za 715.000 eur (18,3 milionu Kč podle současného kurzu). Vítěz, kterým byla podle serveru Novinky.cz jedna španělská autopůjčovna, ale transakci nedokončil. Pořadatelé akce se proto rozhodli pro charitativní internetovou loterii.

Papež je na neobvyklé dary zvyklý. V minulosti již obdržel například motocykl značky Harley-Davidson, následně jej rovněž poslal do charitativní aukce.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)