Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Řecká vláda schválila lokalitu pro první krematorium v zemi

Ze světa / / ČTK / mn / 14. března 2019 18:07
Řecká vláda schválila lokalitu pro první krematorium v zemi

Ilustrační foto: kostel na ostrově Santorini
Autor: Pixabay.com

Atény -

Řecký ministr životního prostředí podepsal dekret, jímž schválil místo pro postavení krematoria na západním předměstí Atén. Vláda tak udělala další krok na cestě k vybudování prvního krematoria v zemi, kde většina obyvatel vyznává pravoslaví, pro nějž jsou pohřby žehem nepřípustné. Informoval o tom dnes server deníku Kathimerini.

Krematoria povolil v Řecku parlament v roce 2006, od té doby ale zatím přes mnohá oznámení nebylo žádné postaveno, uvedl server řeckého deníku. Takže Řekové, kteří chtějí své zesnulé nechat spálit, jezdí většinou do Bulharska, pro ně nejbližší zemi s krematorii.

Schválení místa pro stavbu krematoria v Aténách přivítal i řecký premiér Alexis Tsipras, který to označil za "jednu z nejdůležitějších nutných reforem". Podle aténského starosty Jorgose Kaminise tak stát potvrdil svůj závazek vůči občanům a jejich základním lidským právům.

Postavit v Aténách krematorium se snaží místní už od roku 2006, dosud tomu ale bránila řada stížností. Na podzim 2017 místní radnice vybrala jako místo obecní pozemek ve čtvrti Elaionas na západním okraji Atén. Teprve minulý týden ale vláda projekt povolila.

Schválena už byla dříve krematoria i v Soluni a městě Patra, i tamní projekty ale postupují pomalu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 55)