Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Washingtonským arcibiskupem byl jmenován Wilton Gregory. Jeho předchůdci odešli kvůli zneužívání

Ze světa / kir / ČTK / 7. dubna 2019 0:00
Washingtonským arcibiskupem byl jmenován Wilton Gregory. Jeho předchůdci odešli kvůli zneužívání

arcibiskup Wilton Gregory
Autor: https://www.catholicherald.com

Vatikán -

Novou hlavou katolické církve ve Washingtonu jmenoval papež František atlantského arcibiskupa Wiltona Gregoryho. Agentura Reuters poznamenala, že jedenasedmdesátiletý Gregory se stane prvním černochem, který tento nejvlivnější katolický úřad ve Spojených státech bude zastávat.

Gregory post washingtonského arcibiskupa přebírá v době, kdy dva jeho předchůdci čelí skandálu sexuálního zneužívání. Kardinál Donald Wuerl loni v říjnu po dvanácti letech rezignoval poté, co ho velká porota kritizovala za to, že během svého předchozího působení v Pittsburghu nedokázal případům zneužívání zabránit.

Předchozího washingtonského arcibiskupa Theodora McCarricka letos František propustil ze stavu duchovních. Bývalého kardinála McCarricka církevní proces uznal vinným ze zneužívání dětí i dospělých.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)