Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Osvoboďte se od závislosti na mobilu, nabádal papež gymnazisty

Ze světa / vlu / ČTK / 13. dubna 2019 16:56
Osvoboďte se od závislosti na mobilu, nabádal papež gymnazisty

Ilustrační foto
Autor: Pexels / Tracy Le Blanc

Vatikán - Osvoboďte se od závislosti na mobilním telefonu, nabádal dnes papež František při audienci italské studenty klasického gymnázia. Podle něj je mobil užitečným nástrojem, který ale musím být správně používán. Radil jim také, aby o své nitro pečovali v tichosti, a dopřáli tak sluchu svému vědomí a svědomí. 

Mobilní telefon „je velký pokrok, velký pomocník“, připustil papež a doplnil, že každý by měl vědět jak ho používat. „Ale když se staneš jeho otrokem, ztrácíš svobodu. Komunikovat je krásné, ale hrozí, že tato droga – protože telefon je droga – komunikaci redukuje na pouhé kontakty,“ varoval studenty František. „Ale život je komunikace, a ne pouhé kontakty,“ vysvětlil jim svůj pohled.

Nepřestaňte doufat v lepší svět pro všechny

Připomněl jim svatého Augustina, podle kterého se pravda nachází v nitru člověka. „To platí pro všechny, ať už jsou věřící, nebo ne. Pouze ve vnitřním klidu lze vyslechnout hlas vědomí a svědomí a odlišit ho od hlasů egoismu a hédonismu,“ řekl gymnazistům.

Během setkání se František také dotkl otázky šikanování, která je přítomné na mnoha školách. „Šikanování je sémě války, bojujte proti němu,“ řekl mladým Italům papež. Na závěr naléhal, aby „nikdy nezapomněli snít ve velkém a doufat v lepší svět pro všechny“.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)