Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Asia Bibi opustila Pákistán

Ze světa / juml / ČTK / 9. května 2019 14:21
Asia Bibi opustila Pákistán

Asia Bibi, pákistánská křesťanka odsouzená k trestu smrti za údajné rouhání proti Mohamedovi byla osvobozena
Autor: Christiansinpakistan.com

Islámábád - Pákistánská křesťanka Asia Bibiová, která byla loni zproštěna obvinění z rouhání a po osmi letech propuštěna z vězení, odcestovala z Pákistánu. Podle agentury Reuters o tom dnes informoval její právník a místní média.

Asia Bibiová byla zatčena v roce 2009 po hádce s muslimskými ženami, které následně tvrdily, že urazila proroka. O rok později ji soud uznal vinnou a vzhledem k tomu, že v Pákistánu se urážka islámu trestá smrtí, ji poslal na popraviště. Verdikt ale loni v říjnu zvrátil nejvyšší soud, který dospěl k závěru, že žalobci nebyli schopní dokázat, že souzená žena porušila zákon.

Sama Bibiová odmítla, že by proroka urazila. Od svého propuštění z vězení se skrývala na neznámém místě. Osvobození křesťanky totiž vyvolalo v zemi značné protesty radikálních muslimů, které se úřadům podařilo zmírnit až poté, co slíbily, že Bibiové nedovolí odcestovat do zahraničí. Radikálové rovněž varovali, že Bibiovou zabijí.

Podle právníka Bibiové žena již Pákistán opustila a našla útočiště v Kanadě. Kanadský premiér Justin Trudeau v listopadu řekl, že jeho země s Pákistánem jedná o pomoci Bibiové. Agentura AP uvedla, že se Bibiová v Kanadě setkala se svými dcerami.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)