Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V lodi katedrály v Rochesteru je na léto minigolfové hřiště

Ze světa / kir / ČTK / 7. srpna 2019 12:48
V lodi katedrály v Rochesteru je na léto minigolfové hřiště

katedrála v Rochesteru
Autor: wikipedia.org / Creative Commons

Rochester (Británie) - Britská anglikánská církev přišla s velmi netradičním nápadem, jak do chrámů přilákat mladší lidi a nechala uvnitř starobylého chrámu v Rochesteru instalovat minigolfové hřiště. V lodi stavby z 11. století se tak mohou návštěvníci s holemi procházet mezi devíti jamkami a dobře se bavit, odpůrci dočasného projektu ale církev kritizují za nevkus a podbízivost. Napsala o tom britská média.

Hřiště uvnitř chrámu bude otevřené zdarma po celý srpen. Církevní představitelé zároveň zdůraznili, že ve svatostánku se budou dál konat bohoslužby a že uvnitř bude vyhrazeno tiché místo pro modlitbu.

Hlavním tématem minigolfového hřiště jsou mosty, protože míčky se do jamek musejí dostat přes repliky některých známých stojících mostů. Církev to vysvětluje i jako metaforu: podle ní je třeba stavět mosty mezi lidmi. A to prý lze udělat i společnou hrou. Některé věřící ale projekt přesto nepřesvědčil a mají za to, že hřiště nemá v chrámu co dělat.

Server BBC například citoval biskupa anglikánské episkopální církve Gavina Ashendena, podle kterého jde o krok vedle. "Obávám se, že je to opravdu závažná chyba, která možná vznikla ze zoufalství. Myšlenka, že lidé jsou tak triviální, že je lze podvodem přivést k hledání Boha při zábavě na golfovém hřišti, je skutečně obrovský omyl," řekl.

Kanovník rochesterské katedrály Matthew Rushton to ale vidí přesně opačně. "Katedrály jsou natolik sebejisté, že mohou přijít s novinkami a projekty jako je tenhle, aby lidem řekly něco o víře v Ježíše, a o to nakonec jde," tvrdí hodnostář, který se odvolává i arcibiskupa z Canterbury. Ten řekl, že katedrály jsou místem, kde se lidé nemají nudit, ale mohou se bavit. Arcibiskupova slova si vzaly k srdci i některé další britské historické chrámy - například katedrála v Norwichi umožní už příští měsíc návštěvníkům sjet z obří skluzavky a katedrála v Chesteru nechala postavit model svatostánku ze 300.000 kostiček lega.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)