Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Sjezd husitské mládeže navštíví muslimové i věřící zástupci LGBT+ komunity. Tématem bude i klima

Domácí zpravodajství / kir / CČSH / 23. září 2019 9:22
Sjezd husitské mládeže navštíví muslimové i věřící zástupci LGBT+ komunity. Tématem bude i klima

Ilustrační foto: Husův sbor v Praze Vršovicích
Autor: www. wikipedia. org / Creative Commons

Praha -

Vršovický sbor Církve československé husitské bude o víkendu 27. 9. – 29. 9.  hostit setkání mladých křesťanů z České republiky. Pod parafrázovaným biblickým heslem „Věř, druhé neměř.“ bude stovka účastníků mluvit o tématech, která rozdělují svět. Na programu je prohlídka Prahy očima lidí bez domova, diskuze o přístupu křesťanů k LGBT+ tématice, koncert romské kapely, a nebo také společná večeře se zástupci muslimské komunity v ČR. 

Biblický verš z Listu Jakubova (2,1), který vyzývá věřící, aby nedělali rozdíly mezi lidmi, se stal mottem letošního Setkání mladých CČSH a jejich přátel. Program, který se sjednocuje v otázkách lidských schopností přijímat či nepřijímat druhé, bude obsahovat diskuze, přednášky, workshopy, divadelní představení, koncerty i organizovanou vycházku s pražskými bezdomovci. Další aktivity se budou věnovat tématům jako je boj proti nenávisti na internetu nebo pomoc hendikepovaným lidem. 

Kromě jasného vymezení se proti odsuzování druhých se účastníci také budou moci zapojit do programu reagujícího na aktuální výzvu k ochraně klimatu. Na setkání proběhne diskuze s představiteli organizace NaZemi o tom, kde a jak vzniká oblečení a jaké klimatické a sociální problémy způsobuje levný dovoz do Evropy. Následně bude možné přímo navázat vlastní upcyklací – tedy zužitkování starého oděvu v nové. 

Při večerních programech vystoupí pražská romská kapela Lače Manuša a známý písničkář Pavel Helán, který pro setkání složil průvodní píseň. Součástí programu bude i bohoslužba, každodenní ztišení a modlitby, hagioterapie a duchovní rozhovory s přítomnými faráři. 

Účast na setkání stojí od 250 Kč do 400 Kč, registrace je podle organizátorů předem nutná. Více informací je uvedeno na webových stránkách nebo na facebookovém profilu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)