Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Policie navrhla obžalovat bývalého pražského imáma z podpory terorismu

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 18. října 2019 11:45
Policie navrhla obžalovat bývalého pražského imáma z podpory terorismu

Repro titulní strany MF Dnes z úterý 23. ledna 2018

Praha - Policie navrhla obžalovat bývalého pražského imáma Samera Shehadeha, jeho bratra a švagrovou z podpory terorismu. Hrozí jim pět až 15 let vězení, uvedl server SeznamZprávy.cz. Žalobce Marek Bodlák z Vrchního státního zastupitelství v Praze o případné obžalobě rozhodne do tří týdnů.

Z policejního spisu podle serveru vyplývá, že Shehadeh řídil komunikaci mezi jednotlivými obviněnými i dalšími lidmi v Sýrii. Údajně se také podílel na cestě tří lidí do Sýrie, z nichž jeden byl později zabit v bojích. Shehadech podle vyšetřovatelů teroristy i financoval, peníze měl získat ze sbírek organizovaných mezi českými a slovenskými muslimy.

Shehadeh je od loňského listopadu ve vazbě. Policie ale neví, kde jsou další dva obvinění. Kriminalisté je stíhají kvůli tomu, že se údajně podíleli na činnosti jedné ze sesterských organizací Al-Káidy v Sýrii.

Shehadeh opustil ČR v roce 2017, loni byl dopaden v Jordánsku a převezen zpět do Česka. V květnu jako svědek vypovídal před soudem v případu Slováka Dominika Kobulnického obžalovaného z přípravy teroristického útoku. Shehadeh uvedl, že Kobulnického potkal několikrát v mešitě v Praze. Více se s ním ale nesblížil, protože si myslel, že patří k Bezpečnostní informační službě (BIS).

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 73)