Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Do ulic vyrazí koledníci Tříkrálové sbírky, potrvá dva týdny

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 1. ledna 2020 17:28
Do ulic vyrazí koledníci Tříkrálové sbírky, potrvá dva týdny

Ilustrační foto - Tříkrálová sbírka
Autor: facebook.com/trikralovasbirka

Praha - Tisíce dobrovolníků v kostýmech tří králů dnes vyrazí vybírat do příspěvky při tradiční Tříkrálové sbírce, která se letos na celostátní úrovni koná podvacáté. Výtěžek sbírky půjde na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným především v regionech, kde se sbírka koná. Kromě příspěvků v hotovosti do zapečetěných kasiček dobrovolníků mohou lidé darovat peníze i formou dárcovských SMS nebo je poslat na účet. Sbírka, kterou pořádá každoročně Charita Česká republika, potrvá do 14. ledna.

Poprvé sbírku uspořádali v roce 2000 v olomoucké arcidiecézi, o rok později se rozšířila po celé zemi. Tehdy se vybralo necelých 32 milionů korun a od té doby výnos sbírky každoročně stoupá. Loni se podařilo na pomoc potřebným shromáždit víc než 122 milionů korun a za uplynulých 20 let to bylo dohromady téměř 1,5 miliardy korun.

Součástí akce jsou tříkrálové průvody, koncerty či živé betlémy. Tradiční Tříkrálový koncert se koná v neděli 5. ledna v Městském divadle Brno, vysílat ho bude v přímém přenosu Česká televize. Ten samý den vyrazí průvod v čele s třemi králi na velbloudech z pražského Malostranského náměstí přes Karlův most a Mariánské náměstí na Staroměstské náměstí, kde poté zazní Česká mše vánoční od Jakuba Jana Ryby. Tříkrálový průvod bude také ve Frýdku-Místku, Českých Budějovicích a dalších městech.

Sbírka je otevřená celoročně – přispívat lze na účet na účet 66008822/0800 variabilní symbol: 777. Jednorázově i trvale lze sbírku podpořit zasláním dárcovské SMS na číslo 87 777. Bližší informace najdou zájemci na webu trikralovasbirka.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)