Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kardinál Pell byl kvůli přeletu dronu přesunut do jiného vězení

Ze světa / / ČTK,mn / 16. ledna 2020 22:36
Kardinál Pell byl kvůli přeletu dronu přesunut do jiného vězení

Kardinál George Pell
Autor: Wikipedia.org / Kerry Myers / Creative commons

Canberra -

Australský kardinál George Pell, který si odpykává šestiletý trest za zneužití dvou chlapců z chrámového sboru v 90. letech v Melbourne, byl  přemístěn do jiné věznice. Stalo se tak v reakci na přelet dronu nad vězeňským zařízením, kde byl zadržován, informovala  agentura Reuters.

Osmasedmdesátiletý Pell, který byl do loňského února jako prefekt ekonomického sekretariátu třetím mužem Vatikánu, je nejvýše postaveným katolickým duchovním odsouzeným za sexuální zneužívání.

Podle australské tiskové agentury AAP bezpilotní letoun přelétl ve čtvrtek poblíž zahrady pro návštěvníky věznice, v níž má Pell přidělenou práci jako pletí a zalévání. Dron měl pravděpodobně pořídit snímky duchovního, které by se jistě daly dobře zpeněžit.

Pell byl po incidentu přesunut do jiné káznice ve státě Viktorie mimo Melbourne. Ministerstvo spravedlnosti připomnělo, že přelety dronů v dosahu 120 metrů od věznic jsou v Austrálii zakázány a hrozí za ně až dvouletý trest.

Australský soud v listopadu oznámil, že je ochoten zabývat se odvoláním kardinála Pella proti rozhodnutí soudu nižší instance, který mu za sexuální zneužití chlapců udělil šestiletý trest vězení.

Pell byl loni v březnu uznán vinným, že se v 90. letech jako arcibiskup provinil vůči dvěma chlapcům ve věku 13 let. Jeden z nich zemřel v roce 2014 ve svých 31 letech na předávkování heroinem, proti Pellovi tak během procesu vypovídal jen druhý z nich. Ten soudcům popsal, že Pell se v roce 1996 po nedělní mši před ním a před druhým hochem v sakristii melbournské katedrály obnažil, osahával je na genitáliích a masturboval. Přinutil ho také k orálnímu sexu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)