Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Společenství Maranatha otevřelo v Sedlčanech Společenské centrum a unikátní modlitebnu

Kraje: Středočeský / kir / Vlastní zpráva / 23. ledna 2020 23:06
Společenství Maranatha otevřelo v Sedlčanech Společenské centrum a unikátní modlitebnu

Nová modlitebna v Sedlčanech
Autor: www.maranatha.cz

Sedlčany - Křesťanské společenství Maranatha slavnostně otevřelo 23. ledna novou modlitebnu a Společenské centrum v Sedlčanech. Magazin Christnet o nové modlitebně informovala Markéta Damková z organizace Crest Communications, a.s. Maranatha je podle ČTK křesťansky orientované sdružení založené českým podnikatelem a developerem Radimem Passerem.

Objekt modlitebny je tvořen železobetonovou skořepinovou konstrukcí s lehkým obvodovým pláštěm tvořeným hliníkovým tahokovem a prosklenou fasádou. Atmosféra interiéru budovy je založena na kombinaci bílých ploch podlahy, stěn a stropu se dřevem. Výrazným prvkem v hlavním sále modlitebny je křtitelnice pro křest ponořením od sochařky Jaroslavy Kadlecové. Druhým objektem je bytový dům se čtyřmi bytovými jednotkami v horní části a jednou obchodní jednotkou i prostorem pro Společenské centrum v přízemí budovy. Společenské centrum bude sloužit zejména pro duchovní účely a s nimi spojené akce. 

Modlitebna bude podle Markéty Damkové sloužit zejména pro akce pořádané místním společenstvím Církve adventistů s. d., a to především pro pravidelné sobotní bohoslužby. Nebo například pro v nejbližších dnech chystaný přednáškový cyklus Ježíš Tvá naděje s biblickými tématy, který začne 31. ledna a skončí 7. března.

Pro veřejnost jsou také připraveny aktivity konané ve vedlejším Společenském centru, jako jsou hodiny angličtiny pro začátečníky i pokročilé, přednášky se zdravotní a osvětovou tématikou nebo akce pro rodiny s dětmi. Nejbližší pořádaná akce, od 27. do 31. ledna, tzv. Odvykovka nejen kouření, je určená pro všechny, kteří by rádi skoncovali s jakoukoliv závislostí.  " Našim hlavním cílem společenství je, aby všechny aktivity konané v nových budovách návštěvníky nasměrovaly k nalezení vztahu s Ježíšem Kristem, který změnil i můj život,“ uvádí k projektu Radim Passer, zakladatel organizace Maranatha.

„Kompozice budovy modlitebny je založena na třech základních principech: Linie představující pevnou krystalickou podstatu světa, hmotu. Křivka jako měkký organický prvek, život. A směr vzhůru k nebi, vyjadřující duchovní rozměr bytí,“ doplňují autoři z architektonické kanceláře A8000. „Sakrální stavby se v Česku nestaví ‚každý den‘, proto mě velmi těší, že jsme dostali důvěru a mohli tento originální projekt postavit,“ říká Jan Hasík, ředitel společnosti HSF System, a dodává: „Při realizaci jsme navrhli a použili úplně nová technická řešení zejména při montáži fasádních a střešních designových prvků z tahokovu. S naším týmem odborníků jsme ukázali, že zvládneme generální dodávky nejen průmyslových a logistických hal, veřejných projektů jako jsou školy či domovy pro seniory, ale i netradiční a odvážné projekty, jako je tento.“

 

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)