Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Vatikán zakázal českému knězi činnost kvůli sexuálnímu obtěžování

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 5. února 2020 22:29
Vatikán zakázal českému knězi činnost kvůli sexuálnímu obtěžování

Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

České Budějovice - Vatikán zakázal českému knězi dále vykonávat činnost kvůli údajnému sexuálnímu zneužívání. Případem kněze z českobudějovického biskupství se zabývala i policie, ale nakonec jej odložila jako promlčený. O rozhodnutí Vatikánu dnes informoval server hlidacipes.org. Podle něj se kněz proti rozhodnutí odvolal.

Kněz byl podezřelý ze sexuálního obtěžování, které se mělo stát v 90. letech. Policie loni na podzim mimo jiné prověřovala i možnou nečinnost biskupů Jiřího Paďoura a Vlastimila Kročila. Kriminalisté však pochybení hodnostářů nepotvrdili.

Vyšetřování prověřovalo, zda se kněz dopustil v období mezi lety 1991 až 1999 trestného činu pohlavního zneužívání dvou žen. "Ze strany podezřelého nešlo vůči poškozeným ženám o jednání násilné. Podezřelý však vůči nim zneužil jejich závislosti na něm, jako na všeobecně respektované osobě, která ve svém postavení s přihlédnutím ke kněžskému stavu požívala jejich důvěru," uvedl na podzim dozorující státní zástupce Karel Váňa.

Kněz sloužil v pelhřimovské farnosti. Kročil už dříve uvedl, že případem se církev zabývala tři roky. Kvůli policejnímu vyšetřování události biskupství postavilo dotyčného kněze mimo službu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 50)