Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Doprava kolabuje, Charita rozdává jídlo a pití řidičům kamionů v koloně před hranicí s Polskem

Kraje: Královéhradecký / kir / Vlastní zpráva / 18. března 2020 16:49
Doprava kolabuje, Charita rozdává jídlo a pití řidičům kamionů v koloně před hranicí s Polskem

Kolona kamionů v ulicích Náchoda 17.března 2020
Autor: https://twitter.com/ / Veronika Skřivanová @Verouch

Hradec Králové - Dnes ve středu 18. března odpoledne se vydali pracovníci diecézní charity Hradec Králové a krajské Policie ČR s dodávkou potravin a pití za řidiči kamionů, kteří uvízli v koloně před hraničním přechodem Náchod – Běloves v důsledku mimořádných opatření v souvislosti s epidemií koronaviru. O pomoc nás požádalo Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje, protože řidičům už dochází zásoby. Operativně jsme naložili potraviny a pití v Potravinové bance Hradec Králové. Šest stovek balíčků z pečivem nám dodala pekárna z Lična. Do pomoci se zapojil také dobrovolník profesí záchranář,“ říká Ing. Jan Kočí, zástupce ředitele Diecézní charity Hradec Králové, který je také aktuálně v terénu.

Jinak Charita dál se zvýšenou opatrností pomáhá především nemocným a potřebným i s omezeními. Aktuálně řeší dostupnost ochranných roušek. Pomáhají dobrovolníci i zaměstnanci. Osamělým seniorům a lidem s postižením nabízí charita mimořádnou pomoc a poskytujeme poradenství.

Šíří se i kritika nad jednostranným uzavřením hranic a otevřením jen některých hraničních přechodů v rámci zemí schengenského prostoru. Jednostranná opatření jednotlivých zemí kritizovala i předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová. Podle České televize třeba na rakousko - české hranici uvízli občané Polska, kteří do své země nemohou projet přes naše území. Stejně tak řada polských zaměstnanců domova důchodců v pohraničí nemůže do Čech nebo by to pro ně znamenalo cestu přes vzdálené přechody. Po kritice pak polská vláda otevřela ve středu tři další přechody. I to ale zatím nezkrátilo kolony u hranic, které například dosahují až 50 km délky od Náchoda až k Hradci Králové.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)