Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František vyzval všechny křesťany na dnešní poledne ke společné modlitbě Páně

Domácí zpravodajství / kir / ERC, ČTK / 25. března 2020 9:00
Papež František vyzval všechny křesťany na dnešní poledne ke společné modlitbě Páně

Otčenáš v češtině, mozaika z kostela Pater noster, Jeruzalém
Autor: wikipedia.org / Wikipedia Commons

Řím, Praha, Brno - Papež František vyzval všechny křesťany, aby se ve středu 25. března ve 12.00 hodin spojili napříč církvemi a státy a obrátili se k Hospodinu slovy modlitby Páně.

České církve se k této iniciativě připojili a vyzývájí své členy, příznivce a přátele, aby se ve středu v poledne ztišili a sjednotili svůj hlas prostřednictvím společné (vyslovené či nevyslovené) modlitby Páně. 

Modlitba, kterou Kristus sám naučil své učedníky, odjakživa propojuje křesťany napříč fyzickým i časovým hranicím. Křesťané a křesťanky ve všech zemích na světě a ve všech dobách se těmito slovy obraceli a obracejí k Bohu a zvěstují tak příchod Božího království.

V naší době, kdy je svět tak dramaticky postižený pandemií nemoci COVID-19, požádal papež František všechny křesťany bez rozdílu vyznání, aby se připojili ke společné modlitbě a společně se k Hospodinu obrátili slovy modlitby Otčenáš.

K této výzvě se připojila i Konference evropských církví a další ekumenická grémia. Ekumenická rada církví v ČR proto vyzývá všechny své členské církve, aby se v tento den ke společné Modlitbě Páně připojily a vyjádřily tak jednotu a společenství, které jsou v dnešním čase tolik zapotřebí.

Mimořádné papežské požehnání

Papež František též udělí v pátek 27. března před vatikánskou bazilikou sv. Petra mimořádné požehnání Urbi et Orbi. Na náměstí kvůli karanténě pro veřejnost zcela uzavřeném bude předsedat eucharistické adoraci, kterou zakončí požehnáním.

Požehnání Urbi et Orbi (Městu a světu) uděluje papež pouze o Vánocích a Velikonocích. Bývá spojeno s jeho promluvou a pozdravem věřícím. Jak píše agentura Reuters, souvisí papežovo nečekané rozhodnutí porušit tradici a udělit požehnání i mimo velké svátky se současnou těžkou situací Itálie.

Modlitební zastavení na Náměstí svatého Petra, papežovu promluvu, adoraci a mimořádné požehnání bude v pátek od 18:00 hodin vysílat v přímém přenosu televize Noe.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)