Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Koronavirem se nakazil římský vikář Angelo De Donatis. Zastupuje v diecézi papeže

Ze světa / / ČTK, cirkev.cz, red. / 1. dubna 2020 16:22
Koronavirem se nakazil římský vikář Angelo De Donatis. Zastupuje v diecézi papeže

Kardinál Angelo De Donatis
Autor: Wikipedie.org / Creative Commons

Řím -

Kardinál Angelo De Donatis, vikář římské diecéze, se nakazil koronavirem. De Donatisova kancelář uvedla, že se kardinál nechal na virus otestovat poté, co se necítil dobře. Následně byl přijat do jedné z nemocnic v Římě.

„Také já prožívám tuto zkoušku, jsem klidný a plný důvěry," řekl kardinál De Donatis. „Svěřuji se Pánu a opírám se o modlitby vás všech, drazí věřící římské církve. Žiji tento moment jako příležitost, kterou mi dala Prozřetelnost, abych sdílel utrpení mnohých bratrů a sester. Obětuji svoji modlitbu za celé diecézní společenství a za obyvatele města.”

Římským biskupem je vždy papež, který však jmenuje svého zástupce, aby spravoval rozsáhlou římskou diecézi. Šestašedesátiletý De Donatis však podle Reuters zřejmě v poslední době nepřišel s papežem Františkem do kontaktu.

Vatikán v sobotu uvedl, že papež František a jeho nejbližší poradci nejsou nakaženi koronavirem, u šesti lidí z církevního státu se zatím onemocnění potvrdilo. Nemoc COVID-19, kterou koronavirus vyvolává, má v Itálii již 11.591 obětí, což je asi třetina celkového počtu po celém světě.

Sbírky na pomoc Itálii a dalším postiženým zemím

Česká vláda minulý týden rozhodla o zaslání deseti tisíc ochranných obleků pro lékaře na pomoc Itálii. Vyslání armádních lékařů naše armáda odmítla s vysvětlením jejich potřebnosti pro občany České republiky. Naši občané pak mohou Itálii pomoci například prostřednictvím sbírky Milosrdných bratří. Finanční dary lze zasílat na číslo konta 1341663309/0800 s variabilním symbolem 2020. Veškerý výtěžek ze sbírky bude použit v řádových nemocnicích v Itálii, kde italští spolubratři a spolupracovníci ošetřují nakažené koronavirem.

Také Mezinárodní humanitární a zdravotnická organizace Lékaři bez hranic/Médecins Sans Frontières (MSF) rozšiřila svou pomoc v boji s nemocí COVID-19 například v Itálii, Španělsku, Francii či Belgii. Snaží se podpořit zejména přetížené nemocnice, vyčerpané zdravotníky a nejvíce zranitelné skupiny lidí jako jsou senioři, lidé na útěku nebo lidé bez domova. Možnosti, jak projekty podpořit, udává organizace na svých webových stránkách.

 

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)