Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež odložil o rok Světové setkání rodin a Světové dny mládeže

Ze světa / / ČTK / 21. dubna 2020 11:31
Papež odložil o rok Světové setkání rodin a Světové dny mládeže

Ilustrační foto
Autor: Unsplash.com / Aranxa Esteve

Vatikán -

Papež František rozhodl kvůli pandemii způsobené koronavirem o odložení dvou velkých mezinárodních akcí katolíků, které se měly konat příští rok a v roce 2022. Oznámil to  Vatikán. Jde o Světové setkání rodin a Světové dny mládeže. Obou akcí, které se konají jednou za tři roky, se účastní desetitisíce až statisíce lidí z celého světa, včetně papeže.

Světové setkání rodin, které mělo být v Římě v červnu 2021, se uskuteční v červnu 2022. Toto setkání rodin se poprvé konalo v roce 1994 za papeže Jana Pavla II. a naposledy v Irsku v roce 2018.

Světové dny mládeže byly naplánovány na srpen 2022 do Lisabonu; nový termín v portugalské metropoli je až v srpnu 2023. Naposledy hostila Světové dny mládeže v lednu 2019 Panama a dorazilo na ně asi 700.000 mladých katolíků. Tuto tradici rovněž zavedl papež Jan Pavel II., a to už v roce 1984.

Kvůli pandemii nemoci covid-19 přijal papež František už dříve některá další opatření, například liturgické obřady letošních Velikonoc se ve Vatikánu i jinde ve světě konaly bez věřících. Sledovat se daly živě přes internet. Streamingová služba Vatikánu také od března vysílá papežovy modlitby a promluvy k věřícím i jeho generální audience, které se rovněž konají bez přítomnosti veřejnosti.

Dosud Vatikán zaznamenal 9 případů koronaviru. Poprvé jej diagnostikovali začátkem března v tamějším zdravotním středisku u člověka, který se zúčastnil konference Papežské akademie pro život.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)